Són activitats pensades per potenciar la creativitat, la igualtat, el debat ciutadà i treballar valors, tant entre l'alumnat com entre l'equip docent.
Aquest catàleg és el resultat d'un procés col·laboratiu en el que han intervingut diferents organitzacions que, amb els seus coneixements, posen a la vostra disposició una sèrie recursos útils per a tota la comunitat educativa.
Aquest web us ajudarà a trobar la vostra activitat ideal en funció de les vostres necessitats i interessos.
Filtreu més amunt per temàtica i per etiqueta curricular per trobar les opcions més adients d'entre totes les activitats disponibles: STEAM, Multimèdia, Ciència Ciutadana, Digital o Innovació, creativitat i col·laboració.
Més enllà d'aquest catàleg, participem d'iniciatives pròpies dels centres educatius. Si no trobeu el què busqueu en aquest catàleg, no dubteu en contactar-nos i explicar-nos el vostre projecte!
La ràdio com a eina d'aprenentatge! Ens endinsem a l’estudi de ràdio per treballar de forma transversal competències de comprensió oral, escrita, lectora, treball en equip i creativitat. Fem un programa, des de la redacció a la locució!
Taller pràctic per conèixer projectes de ciència ciutadana, provar-los i dissenyar alguna activitat a l'aula per implementar-los amb els alumnes.
Inspira STEAM neix de la necessitat de promocionar vocacions científiques i tecnològiques entre l'alumnat i de la urgència de fer-ho entre les nenes. Sis tallers quincenals realitzats per mentores de la ciutat.
Estratègies i recursos per fomentar a l’aula la igualtat de gènere en ciència. Anàlisi de la visió de la ciència i del paper de la dona en ciència a l’actualitat i reflexió sobre què és la ciència i com l’expliquem.
Arduino és una placa de hardware i software de codi obert, formada per entrades i sortides (analògiques i digitals) en un entorn de desenvolupament basat en el llenguatge de programació Processing.
Construcció de la part narrativa del videojoc i els aspectes més visuals: paisatges, personatges, història, etc.
Aprendre a fer hologrames i descobrir com els han utilitzat artistes i científics d'arreu. Posada en pràctica processos de laboratori i ús de làsers, material fotosensible i revelat analògic per experimentar l'art multidimensional.
Tot projecte requereix d’una comunicació efectiva a través d’un discurs diferenciador i d’impacte. En aquest taller proporcionem tots els recursos necessaris per construir un bon discurs que deixi petjada als nostres interlocutors.
Més que un repte, una necessitat. Eines a escollir: Premiere, MovieMaker o YouTube.
Masterclass sobre el procés de construcció d’un podcast: des de l’elecció del tema a l’elaboració final d’un àudio.
Aprèn a crear el teu book amb eines multimèdia per promocionar-te a nivell acadèmic o professional.
Xerrada sobre posicionament web i SEO (Search Engine Optimization) a nivell inicial. Conceptes bàsics i primeres accions a realitzar perquè un web es posicioni el millor possible als cercadors, especialment a Google.
Programa de quatre sessions on es busca despertar en els estudiants la motivació per crear i emprendre projectes innovadors per solucionar problemes que afecten la societat o el seu entorn més proper (barri, escola).
Aplicació mòbil oberta a qualsevol centre educatiu interessat a treballar i aprendre sobre l'entorn de L'Hospitalet a través de la creació d'escenaris geolocalizats amb punts d'interès, rutes, jocs de pistes i de preguntes.
Formació al professorat sobre el tractament de les dades obertes i les seves possibilitats a l'aula: tractament de dades, representació gràfica, infografies, etc.
Aprèn les eines d’edició de la Viquipèdia. Iniciació en la creació de continguts a l’enciclopèdia lliure
Aprèn a utilitzar YouTube i aprofitar totes les seves potencialitats com a eina multimèdia.
Crea un projecte col·laboratiu amb eines digitals gratuïtes (àlbum, catàleg, presentació, campanya). Pensa la idea, prepara els continguts i porta la teva idea per crear tots junts un prototip on-line.