Tech LH
Identitat LH
Comunitat LH
Talent LH
 • Viquiprojecte L'Hospitalet

Formació

El Viquiprojecte L'Hospitalet és un projecte que té com a objectiu la creació, la millora i la contrastació bibliogràfica d'articles relacionats amb el municipi de L'Hospitalet a la Viquipèdia. És per això, que des de Torre Barrina, s'ha impulsat el Club del Viquipedista de L'Hospitalet.

És una iniciativa impulsada per l’Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de L'Hospitalet tutelada pels viquipedistes  Ricard Recassens i Jesús Palomar. També hi col·labora el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet, l'Arxiu Municipal de L’Hospitalet i el Museu de L’Hospitalet. Compta amb el suport d'AmicalWikimedia.

Els seus objectius principals són:

 • Millorar la informació disponible a Viquipèdia sobre la ciutat, el seu patrimoni i la seva història
 • Fomentar la filosofia del coneixement lliure i de l'accés obert a la informació entre la ciutadania i l'administració
 • Animar a la gent de L'Hospitalet per a que sigui editora de Viquipèdia

ACTIVITATS EN CURS:

 • TALLER D'EDICIÓ DE VIQUIPÈDIA: Dijous a la tarda de 18h a 20h de forma presencial o telemàtica. Només cal que ens enviïs un correu a torrebarrina@l-h.cat i nosaltres ens posarem en contacte amb tu per articular l’activitat 
 • Fomentar jornades temàtiques d'edició en viquipèdia (esports, feminisme, cultura...)
 • Trobades  periòdiques amb els viquipedistes que es van sumant al Club del Viquipedista de L'Hospitalet
 • Creación del podcast Viquibarrina. Cada primer i tercer dimarts de mes es publicaran els capítols. Serà un espai per donar a conèixer la Viquipèdia en català. Es donaran consells per ser un bon editor, es repassaran les entrades més significatives de L'Hospitalet i es presentaran diferents editors de la viquipèdia de la nostra ciutat.

ACTIVITATS REALITZADES:

2024

 • VIQUIMARATÓ ENTITATS FEMINISTES DE L'HOSPITALET: El passat 13 de març vam organitzar la Viquimarató "Entitats feministes de l'Hospitalet" per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'objectiu de la sessió va ser millorarl'article "Feminisme a l'Hospitalet". En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dimecres 13 de març en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 5 persones. Al final de la jornada es va millorar l'entrada de l'article proposat. En aquest enllaç  es pot veure el resultat d'aquesta Viquimarató.
 • PRESENTACIÓ DEL CLUB VIQUIPEDISTA DE L'HOSPITALET:
  • L’Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet va organitzar una xerrada sobre el món de la Viquipèdia el passat 23 de maig amb la participació de dos membres del Club de Viquipedistes de l’Hospitalet. Posant d’exemple la pròpia entrada de l’Ateneu, es va explicar els conceptes bàsics de la Viquipèdia i com ser-ne editor. A l'acte van assistir 21 persones i es va actualitzar, en directe, la pàgina de l’Ateneu. 
  • La Biblioteca Josep Janés de L'Hospitalet va organitzar una xerrada sobre el món de la Viquipèdia el passat 20 de juny en col·laboració amb l'Espai de cultura CT Terrarios Albós i amb la participació d'un membre del Club Viquipedista de L'Hospitalet. Posant d'exemple la simulació de la entrada de la Biblioteca Josep janés i la de l'Espai de cultura CT Terrarios Albós, es va explicar els conceptes bàsics de la Viquipèdia i com ser-ne editor. A l'acte van assistir 13 persones.

2023

 • VIQUIMARATÓ DONES L'HOSPITALET: El passat 9 de març vam organitzar la 3a edició de la Viquimarató de Dones de L'Hospitalet per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'objectiu de la sessió va ser millorar la presència a la Viquipèdia de dones rellevants de la ciutat.

  En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous 9 de març en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 11 persones. Al final de la jornada es van millorar 9 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer sis entrades noves. Vam comptar amb la presència de Judit Esteban d'Amical d'Amical Wikimedia. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ CULTURA DE L'HOSPITALET: El 13 de juliol vam organitzar una Viquimarató de Cultura de l'Hospitalet. L'objectiu de la sessió va ser millorar la presència a la Viquipèdia de persones i entitats rellevants de la cultura de ciutat.

  En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous13 de juliol  en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 10 persones, set de forma presencial i tres "on line".  Al final de la jornada es van millorar 12 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer quatre entrades noves.

  En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ TRANSPORT PÚBLIC I MOBILITAT DE L'HOSPITALET: El passat 16 de novembre vam organitzar una Viquimarató sobre el transport públic de L'Hospitalet. En aquesta ocasió van partir 7 persones, dos de les quals es van incorporar com a nous membres del Club Viquipedista de L'Hospitalet.

En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous16 de novembre en la franja horària de 17h a 19.30h. Al final de la jornada es van millorar 6 articles ja existets. En aquest enllaç es poden veure.

2022

 • VIQUIMARATÓ DONES L'HOSPITALET: Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es va commemorar el passat 8 de març de 2022, vam organitzar una viquimarato de dones per tal de millorar la presència a la Viquipèdia de dones rellevants de la ciutat (escriptores, esportistes, artistes...).

La jornada es va dividir en dues franjes horaries, de 12 a 14h i de 17 a 19h. Van participar 11 persones. Al final de la jornada es van millorar 14 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer nou entrades noves. Vam comptar amb la presencia de Miquel Codolar, president d'AmicalWikimedia. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ ESPORTS L'HOSPITALET: El 17 de juliol de 17 a 19h es va organitzar la jornada on van participar 8 persones. A la Viquipèdia es van fer 3 articles nous i es van millorar 17. A la Viquidata es van crear 2 perfils nous i es van millorar 5. Vam comptar amb la presència de Judith Esteban d'Amical Wikimedia i es va gravar un reportatge per a la TV de L'Hospitalet. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.
 • VIQUIMARATÓ PATRIMONI HISTÒRIC L'HOSPITALET: El 26 d'octubre de 17 a 19h es va organitzar la jornada amb 6 participants. A la Viquipèdia es van fer 3 articles nous i es van millorar 9. A la Viquidata es van crear 3 perfils nous i es van millorar 10. Amb la col·laboració de Judith Esteban d'Amikal Wikimedia i Laura Marí CNL de L'Hospitalet. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

2021

 • Formació i acompanyament als clubs i entitats esportives de la ciutat per incorporar continguts a la plataforma: Club Bàsquet Sant Josep Obrer, Club Bàsquet L'Hospitalet, Centre d'Esports L'Hospitalet, AE Bellsport, L'Hospitalet Atletisme, Club Tennis Taula L'Hospitalet i Agrupació Esportiva Santa Eulàlia.
 • Es crea l'entrada l'Esport a L'Hospitalet
 • Consolidació del grup motor. Neix el Club Viquipedista de l'Hospitalet. Format per 5 membres.
 • Inici de la col·laboració amb el CNL de L'Hospitalet en la correcció dels articles.
 • Hi ha un total de 17 nous editors i 19 noves entrades.

2020

 • VIQUIMARATÓ: #DonesLH: Acte organitzat amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Hi col·laboren: Centre d'Atenció i Informació a la Dona de L'Hospitalet, Museu de L'Hospitalet, Biblioteques de L'Hospitalet, Centre d'Estudis de L'Hospitalet i Amical Wikimedia. 8 d'abril.
 • Viquipèdia esports L’Hospitalet. Formació i acompanyament als clubs i entitats esportives de L’Hospitalet per incorporar continguts d’esport de la ciutat a la plataforma.

2019

 • LH-VIQUIMARATÓ DEDICADA A LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE L'HOSPITALET: 8 i 22 de maig, 1 de juliol 

#LHViquiprojecte
#LHInnovaciosocial


Estat del projecte:
Actiu


 


Públic general

Organitzadors:
Torre Barrina. Experiències d'Innovació social.


Lloc:
Torre Barrina. Experiències d'Innovació social.
CR Collblanc 67

Com arribar-hi