Tech LH
Identitat LH
Comunitat LH
Talent LH
 • Viquiprojecte L'Hospitalet

Formació

El Viquiprojecte L'Hospitalet és un projecte que té com a objectiu la creació, la millora i la contrastació bibliogràfica d'articles relacionats amb el municipi de L'Hospitalet a la Viquipèdia. És per això, que des de Torre Barrina, s'ha impulsat el Club del Viquipedista de L'Hospitalet.

És una iniciativa impulsada per l’Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de L'Hospitalet tutelada pels viquipedistes  Ricard Recassens i Jesús Palomar. També hi col·labora el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet, l'Arxiu Municipal de L’Hospitalet i el Museu de L’Hospitalet. Compta amb el suport d'AmicalWikimedia.

Els seus objectius principals són:

 • Millorar la informació disponible a Viquipèdia sobre la ciutat, el seu patrimoni i la seva història
 • Fomentar la filosofia del coneixement lliure i de l'accés obert a la informació entre la ciutadania i l'administració
 • Animar a la gent de L'Hospitalet per a que sigui editora de Viquipèdia

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS: 

-Taller de Viquipèdia: Saps que a Torre Barrina hi ha el Club del Viquipedista de L'Hospitalet? Vols formar part d'aquest club?Apunta't al taller d'edició de viquipèdia i rebràs una formació per poder ser un membre més del Club del Viquipèdista de L'Hospitalet. 9 de maig, de 18 a 19.30h

-Presentació del Club Viquipedista de L'Hospitalet:

 • Ateneu de Cultura Popular de l'Hospitalet, 23 de maig a les 19h
 • Biblioteca Josep Janés, 20 de juny a les 18h

ACTIVITATS EN CURS:

 • TALLER D'EDICIÓ DE VIQUIPÈDIA: Dijous a la tarda de 18h a 20h de forma presencial o telemàtica. Només cal que ens enviïs un correu a torrebarrina@l-h.cat i nosaltres ens posarem en contacte amb tu per articular l’activitat 
 • Fomentar jornades temàtiques d'edició en viquipèdia (esports, feminisme, cultura...)
 • Trobades  periòdiques amb els viquipedistes que es van sumant al Club del Viquipedista de L'Hospitalet
 • Creación del podcast Viquibarrina. Cada primer i tercer dimarts de mes es publicaran els capítols. Serà un espai per donar a conèixer la Viquipèdia en català. Es donaran consells per ser un bon editor, es repassaran les entrades més significatives de L'Hospitalet i es presentaran diferents editors de la viquipèdia de la nostra ciutat.

ACTIVITATS REALITZADES:

2024

 • VIQUIMARATÓ ENTITATS FEMINISTES DE L'HOSPITALET: El passat 13 de març vam organitzar la Viquimarató "Entitats feministes de l'Hospitalet" per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'objectiu de la sessió va ser millorarl'article "Feminisme a l'Hospitalet". En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dimecres 13 de març en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 5 persones. Al final de la jornada es va millorar l'entrada de l'article proposat. En aquest enllaç  es pot veure el resultat d'aquesta Viquimarató.

2023

 • VIQUIMARATÓ DONES L'HOSPITALET: El passat 9 de març vam organitzar la 3a edició de la Viquimarató de Dones de L'Hospitalet per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'objectiu de la sessió va ser millorar la presència a la Viquipèdia de dones rellevants de la ciutat.

  En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous 9 de març en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 11 persones. Al final de la jornada es van millorar 9 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer sis entrades noves. Vam comptar amb la presència de Judit Esteban d'Amical d'Amical Wikimedia. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ CULTURA DE L'HOSPITALET: El 13 de juliol vam organitzar una Viquimarató de Cultura de l'Hospitalet. L'objectiu de la sessió va ser millorar la presència a la Viquipèdia de persones i entitats rellevants de la cultura de ciutat.

  En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous13 de juliol  en la franja horària de 17h a 19.30h. Van participar 10 persones, set de forma presencial i tres "on line".  Al final de la jornada es van millorar 12 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer quatre entrades noves.

  En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ TRANSPORT PÚBLIC I MOBILITAT DE L'HOSPITALET: El passat 16 de novembre vam organitzar una Viquimarató sobre el transport públic de L'Hospitalet. En aquesta ocasió van partir 7 persones, dos de les quals es van incorporar com a nous membres del Club Viquipedista de L'Hospitalet.

En aquesta ocasió els viquipèdistes es van reunir de forma presencial el dijous16 de novembre en la franja horària de 17h a 19.30h. Al final de la jornada es van millorar 6 articles ja existets. En aquest enllaç es poden veure.

2022

 • VIQUIMARATÓ DONES L'HOSPITALET: Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es va commemorar el passat 8 de març de 2022, vam organitzar una viquimarato de dones per tal de millorar la presència a la Viquipèdia de dones rellevants de la ciutat (escriptores, esportistes, artistes...).

La jornada es va dividir en dues franjes horaries, de 12 a 14h i de 17 a 19h. Van participar 11 persones. Al final de la jornada es van millorar 14 articles ja existents a la viquipèdia i es van fer nou entrades noves. Vam comptar amb la presencia de Miquel Codolar, president d'AmicalWikimedia. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

 • VIQUIMARATÓ ESPORTS L'HOSPITALET: El 17 de juliol de 17 a 19h es va organitzar la jornada on van participar 8 persones. A la Viquipèdia es van fer 3 articles nous i es van millorar 17. A la Viquidata es van crear 2 perfils nous i es van millorar 5. Vam comptar amb la presència de Judith Esteban d'Amical Wikimedia i es va gravar un reportatge per a la TV de L'Hospitalet. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.
 • VIQUIMARATÓ PATRIMONI HISTÒRIC L'HOSPITALET: El 26 d'octubre de 17 a 19h es va organitzar la jornada amb 6 participants. A la Viquipèdia es van fer 3 articles nous i es van millorar 9. A la Viquidata es van crear 3 perfils nous i es van millorar 10. Amb la col·laboració de Judith Esteban d'Amikal Wikimedia i Laura Marí CNL de L'Hospitalet. En aquest enllaç es pot veure els articles fets i els articles millorats.

2021

 • Formació i acompanyament als clubs i entitats esportives de la ciutat per incorporar continguts a la plataforma: Club Bàsquet Sant Josep Obrer, Club Bàsquet L'Hospitalet, Centre d'Esports L'Hospitalet, AE Bellsport, L'Hospitalet Atletisme, Club Tennis Taula L'Hospitalet i Agrupació Esportiva Santa Eulàlia.
 • Es crea l'entrada l'Esport a L'Hospitalet
 • Consolidació del grup motor. Neix el Club Viquipedista de l'Hospitalet. Format per 5 membres.
 • Inici de la col·laboració amb el CNL de L'Hospitalet en la correcció dels articles.
 • Hi ha un total de 17 nous editors i 19 noves entrades.

2020

 • VIQUIMARATÓ: #DonesLH: Acte organitzat amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Hi col·laboren: Centre d'Atenció i Informació a la Dona de L'Hospitalet, Museu de L'Hospitalet, Biblioteques de L'Hospitalet, Centre d'Estudis de L'Hospitalet i Amical Wikimedia. 8 d'abril.
 • Viquipèdia esports L’Hospitalet. Formació i acompanyament als clubs i entitats esportives de L’Hospitalet per incorporar continguts d’esport de la ciutat a la plataforma.

2019

 • LH-VIQUIMARATÓ DEDICADA A LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE L'HOSPITALET: 8 i 22 de maig, 1 de juliol 

#LHViquiprojecte
#LHInnovaciosocial


Estat del projecte:
Actiu


 


Públic general

Organitzadors:
Torre Barrina. Experiències d'Innovació social.


Lloc:
Torre Barrina. Experiències d'Innovació social.
CR Collblanc 67

Com arribar-hi